Trygga Sverige

Intervju med Joachim Källsholm

Med över 30 år i säkerhetsbranschen och en passion för trygghetsfrågor, ser han stor potential i vår start-up att göra verklig skillnad i Sverige.

Hej Joachim Källsholm, du är ordförande för bolaget Trygga Sverige och har en mycket lång och meriterande karriär inom säkerhetsbranschen, kan du berätta lite om din karriär?

Min karriär har handlat om säkerhet i princip genom livet, där min passion för att skapa ett tryggare Sverige varit min röda tråd, fram till 2020 och i över 30 år var jag vid Securitas med roller som regionchef, divisionschef, VD, försäljningschef m m. Idag driver jag ett mindre konsultföretag samt har interimsuppdrag i flera bolag med tyngd på säkerhetsfrågor.

- Varför kände du att det var en självklarhet att vara med på denna Start Up resa som nu görs?

För mig var det helt naturligt att tacka ja till erbjudandet att vara med, det baserat på 2 primära delar. Varav produktens beskaffenhet gör att den är rikstäckande och inkluderande för många intressenter och inte blir en konkurrensbarriär för de som ansluter sig eller bara nyttjar produkten utan alla har samma värde ur den. Det andra och kanske det mest primära för mig handlar om att varje produkt som kommer ut på marknaden och kan skapa någon lite förbättring i trygghetslöget i Sverige ska promotas och nyttjas, just denna startup tror jag har en stor potential att göra skillnad varför det just var enkelt att säga ja.

- Vi vill ju så klart höra lite mer om vad Trygga Sverige gör och vilken impact ni hoppas kunna få till i samhället?

Som nämnts tidigare är det för mig viktigt med samtliga produkter som kan öka tryggheten generellt samt bidra till ökad uppklarningsprocent, jag ser möjligheterna att skapa bättre samverkan mellan allmänheten, säkerhetsleverantörer, myndigheter etc. – med syftet att skapa ett Tryggare Sverige. Samverkan ska förbättra motståndskraften mot brott och olyckor för att öka känslan av trygghet bland de som nyttjar produkten/appen – som på sikt kommer med mera smarta och lättanvända funktioner. Bland annat kommunikation vid kritiska händelser samt möjligheten att anmäla brott.

- Om vi spår lite framåt, vart tror du att ni har kommit inom några år?

Förhoppningen är att många anslutit sig till appen och den blivit en del av vardagen för att skapa trygghet, ju fler som ansluter sig från allmänheten till företag så skapar vi mer data och mer precis information i realtid

- Är det något tips du vill ge till de ute i vårt samhälle som upplever att det blivit otryggare inom många områden?

Här skulle det kunna bli en roman, men om jag kondenserar ned det så behöver vi ställa upp för varandra och det innebär att vi kommer behöva tipsa om det vi ser, det vi hör om, det vi upplever och där jag tror samt bedömer att appen blir skillnadgörare, men även utan appen behövs det att vi ger vår offentliga sektor en chans att lösa sitt uppdrag, kort sagt_

Alla kan göra något, det är summan av den sammanlagda kraften som till slut kommer att avgöra. Med kunskap i ryggen och viljan att förändra så kommer vi tillsammans göra skillnad.

Nyemission öppen, för mer info: Maila joakim.folmer-hansen@securilon.se